06 -120 705 96 
info@elorac.nl 

Massage

Triggerpoints

Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen, lokale verkrampingen (spierknopen) die plaatselijk of op een andere locatie pijn, tintelingen of gevoelloosheid veroorzaken. Ze ontstaan vaak als gevolg van overbelasting.

Triggerpoints kunnen in alle spieren van het lichaam voorkomen. Triggerpoints doen pijn als je erop drukt, soms veroorzaakt een actieve triggerpoint zelfs pijn zonder aanraking. De pijn is voelbaar op de plaats van een triggerpoint maar kan uitstralen naar andere plekken in het lichaam ("referred pain")

Behandeling

De triggerpoints zijn met een speciale massagetechniek goed te behandelen, waardoor de pijn en symptomen op termijn verdwijnen. Door het nauwkeurig uitoefenen van druk op die verkrampte plekjes in de spieren, kan uw pijn worden verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren en herstellen. Deze verkrampingen kunnen zich ook op onverwachte plekken bevinden.

Afhankelijk van de klachten kan een triggerpoint behandeling aangevuld worden met thuisoefeningen, krachtoefeningen en/of rekoefeningen.